Nieuws

Contouren MSG ‘De Garve’ in Lochem worden zichtbaar

Meerscholengebouw ‘De Garve’ is de uiterst duurzame nieuwe huisvesting voor 2 scholen onder 1 dak. Het gebouw is compact van vorm en voegt zich met de afgeronde hoeken naar de omgeving. De scholen, de Mr. G. Propschool en de Prins Hendrikschool, maken samen slim gebruik van entrees, gangzones en multifunctionele ruimten, zodat er maximaal functioneel oppervlak beschikbaar is voor onderwijsruimte. De identiteit van de scholen wordt straks zichtbaar in de ruimte-en kleurverdeling binnen het schoolgebouw.

Door het toepassen van een vloer op een kolommenstructuur is de inpandige ruimte optimaal flexibel indeelbaar. De verdiepingsvloeren worden uitgevoerd als ballenvloer, waardoor het gewicht van de vloer lager kan blijven en er door de dikte van de vloer ruimte ontstaat voor het integreren van leidingen en kanalen. De gevel krijgt een dikke laag isolatie. Deze buitengevelisolatie wordt bekleed met door ons bureau ontworpen ecoshapes, waarvan de basis is gevonden in een vlakvullende vijfhoek, een ruimtelijk fenomeen. Deze gevelbekleding krijgt daardoor een kenmerkend patroon van korenaren, zeer toepasselijk voor een gebouw dat ‘De Garve’ heet.

Delen: