Nieuws

Kinderen ‘CBS De Fontein’ Lutten bezoeken bouw nieuwe school

De kinderen van CBS De Fontein in Lutten kunnen de bouw van hun nieuwe schoolgebouw op de voet volgen: het nieuwe gebouw wordt op steenworp afstand naast het huidige schoolgebouw gebouwd. Hoog tijd om ook een bezoek te brengen aan de bouwplaats en de school in aanbouw van binnen te bewonderen. Daar krijgen zij een rondleiding van de uitvoerder van bouwbedrijf Gebr. Meijer uit Raalte.

Huisjes zoals een kind ze tekent: twee verdiepingen en puntdaken. Dat is onze inspiratie voor het ontwerp van het nieuwe schoolgebouw. Dit concept van het ontwerp is heel simpel en komt als vanzelfsprekend voort uit de omgeving: we zetten de reeks woningen langs de Gouden Regenstraat door in het uiterlijk van de school. Een rij “huisjes” met maat en schaal van de omgeving. Zo voegt het schoolgebouw zich naadloos in de omgeving. En passend bij de schaal en de belevingswereld van het kind. Zelfs de gymzaal, die ook buiten schooltijden door het dorp te gebruiken is, is in dit eenvoudige concept ingepast. Tussen de huisjes lopen de straten en liggen de (leer)pleinen. Een dorpsschool die een dorpje op zich is geworden.

 

Delen: