Nieuws

Nieuwbouw 2/1-kap Westenholte Zwolle uit de steigers

Vormgegeven als eenduidig volume, waaruit niet exact is af te lezen waar de grens tussen beide woningen ligt. Het volume voegt zich eigenzinnig naar de naastgelegen woningen. Enerzijds de opgetrokken gootlijn met open hoek naar de naastgelegen 2/1-kapwoning, anderzijds de ‘duikende’ gootlijn naar de vrijstaande Zweedse buurwoning. Het bijzondere metselwerk is opgebouwd uit horizontale lagen van verschillende type stenen. Dit geeft een belijning met de tactiliteit en warmte van een houten gevelbekleding. De plattegronden van de woningen zijn samen met de beide gezinnen specifiek op de eigen woonwensen ontworpen. De rechterwoning heeft een royale leefkeuken aan de straatzijde en een meer besloten woonkamer met werkkamer aan de tuinzijde. De linkerwoning heeft centraal in de woning de entree, keuken en trap. De voor- en achterkamer zijn hier vergelijkbaar qua afmeting, zodat woonkamer en eetkamer uitwisselbaar zijn.

Delen: