Rabobank Zwolle

Opdrachtgever: Rabobank IJsseldelta
Locatie: Zwolle
Oplevering: 2011

Nieuw licht op Het Nieuwe werken
Het vernieuwde kantoorpand van de Rabobank Zwolle gaat na de verbouwing gehuld in kleurrijk licht. 19 het atelier architecten ontwikkelde het concept en het ontwerp voor het vernieuwen van de voorgevel en het gehele interieur. Binnen de filosofie van Het Nieuwe Werken (HNW) is het kantoor op duurzame wijze heringericht.
De bankhal op de begane grond vormt een totaal open en kleurrijk landschap waarin de spreekkamers als ronde elementen in het landschap staan. Hierdoor ontstaan er binnen de openheid besloten plaatsen die ruimte bieden aan informele overlegplekken of flexibele werkplekken. Ook het bedrijfsrestaurant maakt deel uit van het landschap en is daarmee multifunctioneel te gebruiken door werknemers en klanten. De HNW wordt ook doorgezet op de 1ste en 2de verdieping. Alle werknemers kunnen de werkplek kiezen die bij hun past; concentratiewerkplekken, overlegplekken, aanschuifplekken of in hoogte verstelbare werkplekken. De ruimtelijke indeling geven klanten en werknemers de mogelijkheid elkaar op verschillende manieren te ontmoeten. Van openheid tot privacy.

<Projectoverzicht