Brede school
“de Springplank” Heino

Opdrachtgever: Stichting De Mare, Stichting openbaar basisonderwijs Salland
Opgeleverd: 2013
Locatie: Heino

Zorgvuldig ingepast
Midden in een woonwijk in Heino staat de brede school “De Springplank”. Het ontwerpconcept van het nieuwe schoolgebouw is ontwikkeld vanuit zijn ligging in de woonwijk. De massa van het gebouw is opgedeeld in verschillende ‘huisjes’ die met elkaar verbonden zijn. Door de bouwmassa te knippen in kleinere gebouwen voegt hij zich in de kleinschaligheid van de omgeving. De lokalen liggen rondom een centraal leerplein waar leerlingen in groepjes kunnen werken. Door de hoge kapvormen krijgen de klaslokalen een mooi ruimtelijk effect. In de kap is in ieder lokaal op de verdieping nog een zolderruimte gemaakt waar de kinderen in groepjes of individueel aan het werk kunnen.

<Projectoverzicht