Meerscholengebouw 'De Garve'
Lochem

Opdrachtgever: Stichting Poolster Scholen
Oplevering: 2017
Locatie: Lochem

Meerscholengebouw ontworpen met en voor kinderen
Het meerschoolgebouw ‘De Garve’ van de Meester G. Propschool en de Prins Hendrikschool is in meerdere opzichten bijzonder te noemen. Vanaf de architectenselectie tot aan de realisatie hebben de kinderen van de school een actieve rol gehad. Samen met het kinderknooppunt in Lochem hebben we de kinderen architectuurlessen gegeven, hun ontwerpideeën vertaald en onze voorstellen toegelicht. Daarnaast had de opdrachtgever een hoge duurzaamheidsambitie, maar een zeer laag budget. Door een integrale aanpak met alle adviseurs hebben we een uiterst duurzame BENG school ontworpen met een flexibele indeling, bijzondere constructie en een maximum aan isolatie. De grootste duurzaamheidsmaatregel moest uit de gevelisolatie komen. De buitengevelisolatie is bekleed met door ons bureau ontworpen ecoshapes, op basis van een nieuwe vlakvullende vijfhoek, een ruimtelijk fenomeen. De gevelbekleding krijgt daardoor een kenmerkend patroon van korenaren, zeer toepasselijk voor een gebouw dat de Garve heet.

<Projectoverzicht