Openbare
Montessorischool Zwolle

Opdrachtgever: Openbaar Onderwijs Zwolle
Locatie: Zwolle
Oplevering: 2005

Duurzaamheid zichtbaar gemaakt
Een tweelaags gebouw met hierin van de dertien groepen de openbare Montessorischool en buitenschoolse opvang, en een acht groeps kinderdagverblijf. Uiteraard is het concept geheel toegesneden op de principes van het Montessori-onderwijs. Tussen de lokalen ligt de centrale ruimte met de speelhal voor Catalpa, een amfitheater, dakterras en gemeenschappelijke ruimte voor handvaardigheid en zelfstandig werken. Deze ruimten zijn overdekt met een houtachtige kap, de zolderruimte. Dit geeft de school een bijzonder huiselijke sfeer; van binnen ingetogen, buiten bekleed met vrolijk metselwerk. Het hekwerk bij de onderdoorgang verbeeldt de vier jaargetijden en is speciaal ontworpen door kunstenares Annet van der Kamp. Door de gehele school zijn duurzaamheid en bouwtechniek zichtbaar gemaakt: met een glazen plaat die de vloerverwarming toont, een opening om in de spouw te kijken enzovoort, kinderen leren van hun schoolgebouw.

<Projectoverzicht