RKB St. Joseph
Emmeloord

Opdrachtgever: Aves, Stichting voor primair onderwijs
Oplevering: 2011
Locatie: Emmeloord

De nieuwbouw/verbouw van de RK-basisschool St. Joseph in Emmeloord was noodzakelijk omdat de basisschool niet meer voldeed aan de eisen van deze tijd. Het dak is vernieuwd, er zijn 2 lokalen en een dakterras bijgebouwd, de galerijen zijn bij het interieur getrokken en het bestaande gedeelte heeft een grote opknapbeurt gekregen. Toiletten en keukens zijn vernieuwd, evenals de vloerbedekking en de systeemplafonds. Door het toevoegen van een nieuwe buitengevel, ontstaan brede, multifunctioneel te gebruiken inpandige gangzones. De uitbreiding op de begane grond geeft de school een nieuwe, ruime gemeenschappelijke zone, waar naast de toevoeging van lesruimte, ook plaats is voor vieringen en bijeenkomsten.

<Projectoverzicht