Bibliotheek
Veendam

Opdrachtgever: de Kompanjie
Locatie: Veendam
Oplevering: 2017

Bibliotheek als hart van het gebouw
De bibliotheek van Veendam is gelegen in het Cultuurcentrum VanBeresteyn in het centrum van het Groningse dorp Veendam. In het Cultuurcentrum is de bibliotheek één van de peilers naast het theater, het Veenmuseum, de muziekschool en het theatercafé. Om de zichtbaarheid, dynamiek en verbinding in het Cultuurcentrum te vergroten, hebben wij een insteekverdieping gerealiseerd. Deze insteekverdieping ‘hangt’ tussen de bestaande kolommen. Door het toevoegen van deze insteekverdieping in de centrale foyer vormt de bibliotheek een levendige hart van het gebouw. De bibliotheek Veendam is één van de zes finalisten voor ‘Beste bibliotheek 2018’. De verkiezing van ‘Beste Bibliotheek van Nederland’ is een initiatief van Bibliotheekblad, het vakblad voor de bibliotheekbranche.

<Projectoverzicht