De Stadskamer Zwolle

Uitschrijver competitie: Gemeente Zwolle
Locatie: Zwolle

Een riem papier, nonchalant neergelegd tussen de bebouwing
“Voor de ‘Stadkamer’, de nieuwe huisvesting van openbare bibliotheek en het servicepunt voor kunst en cultuur in Zwolle, heeft 19 het atelier een fantastisch spraakmakend ontwerp, een soort icoon afgeleverd”, aldus een van de juryleden. Het ontwerp bevat een totale aanpassing van de voormalige GGD-gebouwen. 6000m2 verbouw en nieuwbouw, the place to be in Zwolle. Voor de entree en de gehoorzaal is een nieuw gebouwdeel ontworpen als een nonchalant neergelegde stapel papier; de basis van kunsten en boeken. Er is veel aandacht besteed aan het integreren van oud- en nieuw in de bestaande omgeving. Zowel ‘s avonds als overdag straalt het ontwerp bruisende energie uit in een open atmosfeer. Dit helderwitte gebouw maakt samen met het roestige en het betonnen gebouwdeel de compositie compleet, een eigentijdse verbinding tussen de bestaande gebouwen, die ze in hun waarde laat
als zinnebeelden van hun tijd.

<Projectoverzicht