Gymzaal Huntum
Amsterdam

Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam
Locatie: Amsterdam Zuidoost
Oplevering: 2016

Schakel tussen twee scholen
De lichte en ruimtelijke gymzaal is een op zichzelf staand gebouw maar vormt stedenbouwkundig en architectonisch een eenheid met de twee naastliggende scholen. In de vormgeving van de gymzaal zijn de architectonische kenmerken van de twee scholen met elkaar verweven. In het nieuwe gebouw wordt een lichte en ruimtelijke grote zaal gerealiseerd met daaromheen de ondersteunende functies, zoals een toestellenberging, twee kleedruimten met aangrenzende wasruimten, een docentenruimte die tevens dienst doet als EHBO-ruimte, miva-toilet, werkkast en technische ruimte. In de architectuur van de gymzaal is de herkenbare rondgaande beweging over de metselwerkgevel van de Achtsprong samengevoegd met de kenmerkende horizontale belijning van de Rozemarn. De grote zaal vormt het hart van het gebouw en is uitgevoerd in sandwichpanelen met een heldere horizontale belijning.

<Projectoverzicht