Stedenbouwkundig ontwerp
‘Triangellocatie’ in Rouveen

Opdrachtgever: Schavast projectontwikkeling / Gemeente Staphorst
Oplevering: 2016
Locatie: Rouveen

Ruimte voor ontmoeting
Op een steenworp afstand van het centrum van Rouveen wordt de voormalige locatie van de school ‘De Triangel’ herontwikkeld tot woningbouwlocatie. Het stedenbouwkundig plan sluit aan op de belangrijkste uitgangspunten van de locatie, het slagenlandschap, de rondom liggende gebouwen en de hofjesstructuur van de naastgelegen bebouwing aan de Goudenregenstraat en de school aan de zuidzijde. Het stedenbouwkundig plan bestaat in basis uit een woonhof en een randbebouwing, die aansluit op de omgeving. Het plan bevat uit 18 starterswoningen, 6 eengezinswoningen en 4 twee-onder-één kapwoningen met in de hof 16 zorgwoningen en 24 appartementen. Centraal in het plan ligt de groene woonhof. Rondom dit groene hof liggen de woningen bedoeld voor wonen & zorg. Een omsloten, rustige en veilige omgeving waarin bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Naast het maken van het stedenbouwkundig plan heeft 19 het atelier architecten ook het beeldkwaliteitplan geschreven en de woningen en appartementen ontworpen.

<Projectoverzicht