Duurzame restauratie
kantoorgebouw Zwolle

Opdrachtgever: Bemog Projectontwikkeling
Locatie: Zwolle
Oplevering: 2012

Energieneutraal monument
De voormalige hoofdingang aan de voorzijde van het gebouw geeft toegang tot de kantoren van Bemog Projectontwikkeling. Het gebouw bevat 2.000 m² voor kantoren en ontvangstruimten. Het gebouw is representatief, zonder overbodige luxe; rust, ruimte en transparantie zijn de kernbegrippen. In de vernieuwde kap zijn grote nieuwe dakkapellen geplaatst voor een betere lichttoetreding; deze hebben een eigentijdse vormgeving gekregen, op de kopgevel gaat deze over in een markant element. Daarnaast heeft het gebouw bovendaks een lichtstraat gekregen die samen met de vides zorgt voor veel daglicht in het hart van het gebouw. De vides en de hoofdtrap zijn zo gesitueerd, dat er een grote ruimtelijkheid ontstaat die alle verdiepingen visueel verbindt en zorgt voor verrassende doorkijken. Door een uitgekiend integraal ontwerp is het kantoor energieneutraal.

<Projectoverzicht