Polder Station KWS
Potato Nagele

Opdrachtgever: KWS Potato/Groothuis Bouwgroep
Locatie: Nagele
Oplevering: 2013

Spectaculaire eenvoud
KWS is een internationaal gewasveredelingsbedrijf met vestigingen over de hele wereld. Een van de Nederlandse vestigingen is gespecialiseerd in – hoe kan het ook anders – het verbeteren van aardappelrassen en is gevestigd op een landelijke zichtlocatie langs de A6. Op de locatie van de boerderij is het kantoorgebouw ontworpen, met daarnaast de opslagschuur met laboratorium en de kweekkassen. De vormgeving van het kantoor is gebaseerd op de architectuur van de wederopbouwboerderijen; een eigentijdse variant van de grote betonnen schuren met geschakelde woonhuizen. Het gebouw is simpel gehouden met veel zorg voor detaillering. Stoer en strak van een afstand, menselijk van maat en textuur van dichtbij. Door de strakke belijning en de consequente uitwerking van het architectonisch concept, vormt het Polder Station een landmark langs de snelweg in een wijds polderlandschap.

<Projectoverzicht