Erftransformatie Raalte

Opdrachtgever: particulier
Locatie: Raalte
Oplevering: 2008

Erftransformatie met allure
Een voormalige boerenerf in het buitengebied van Raalte is getransformeerd tot een moderne woonomgeving met allure. De oorspronkelijke boerderij wordt gebruikt als bijgebouw met atelier, werkplaats en sauna. De voormalige mestbak is omgebouwd tot zwembad. Het pronkstuk is de nieuwe schuurwoning die zo op het achtererf is gesitueerd, dat hij bijdraagt aan het vertrouwde silhouet van het boerenlandschap. Terwijl de spanten de archetypische vorm van een gesloten schuur benadrukken, voegen de transparante gevels zich naar een ideale plattegrond waar door middel van veranda’s en een patio verschillende relaties met het landschap worden gelegd. De houten spanten en zinken dakbedekking versterken het robuuste karakter van de schuur achter op het erf, terwijl de boerderij met rieten kap en houten luiken het formele aangezicht naar de weg vormt.

(i.s.m. John van Dijk)

<Projectoverzicht