Modernisering villa
Zwolle

Opdrachtgever: particulier
Locatie: Zwolle
Oplevering: 2014

Verrassende metamorfose
De ruime woning uit de jaren ’70 heeft een ware metamorfose ondergaan. Het donkerbruine metselwerk is gestuukt, de lage dakranden zijn omhoog geklapt en het dak is op strategische plaatsen voorzien van eigenwijze dakkapellen. Hierdoor is het een zonnige en prettige woning geworden. Aan de noordzijde bevindt zich een glasachtige uitbreiding waarin de leefkeuken is gesitueerd. De trap, die voorheen in de woonkamer stond, heeft een plek gekregen tussen eetkamer en keuken en is via de hal toegankelijk. Door de trap schuin in het orthogonale plattegrond te plaatsen vloeien alle ruimtes op een natuurlijke manier in elkaar over met behoud van privacy. Ook de tuin heeft een ware metamorfose ondergaan. Het verscholen introverte huis is veranderd in een extravert huis met een buitenleven met uitzicht op het omringende groen.

<Projectoverzicht