Verbouw Kastjeshuis
Zwolle

Opdrachtgever: Particulier
Locatie: Zwolle
Oplevering: 2007

Een huis met afleesbare geschiedenis
De oorsprong van deze woning ligt in Oostenrijk. In 1920 is hij als bouwpakket naar Nederland gehaald, omdat de eigenaar zijn Duitse vrouw met een chalet wilde verrassen. In de loop der jaren heeft hij er nog diverse serres en andere aanbouwen aan toegevoegd. Daarna heeft het huis nog als internaat voor de naastgelegen openluchtschool gefungeerd, wat weer diverse aan- en uitbouwen met zich meebracht. De huidige eigenaren hebben het huis weer in zijn oude luister hersteld en voorzien van een eigentijdse aangebouwde woonkamer. Alle aanbouwseltjes, vluchttrappen etc. zijn verwijderd en die nieuwe aanbouw is -hoewel eigentijds- geheel volgens het karakter van de oorspronkelijke architectuur ontworpen. De oorspronkelijke rode kleur is teruggebracht, de veranda’s koppelen oud en nieuw, met in de oksel van beide bouwdelen een strak vormgegeven vijver.

<Projectoverzicht