29 woningen
Frankhuis Zwolle

Opdrachtgever: Woningcorporatie Openbaar Belang
Locatie: Zwolle
Oplevering: 2012

Intiem karakter maakt levendig hofje
Aan de Ravelijnstraat in Frankhuis Stadshagen zijn 28 duurzame rijwoningen en een kangoeroewoning gerealiseerd. De twee bouwblokken omsluiten samen een hof, dat aan de westzijde door een poort geaccentueerd wordt. De lage gootlijn benadrukt het besloten en intieme karakter. In het midden van het hof wijken de bouwblokken en hebben de woningen een hoge rijzige gevel. Door de doorlopende noklijn vormen de gefragmenteerde bouwblokken één geheel en die omsluit het pleintje in het midden van de straat. Het hof is enkel toegankelijk voor langzaam verkeer. De woningen hebben een veranda aan de voorzijde wat de levendigheid in het hof versterkt. Het gemêleerde metselwerk en de houten kolommen dragen bij aan deze bijna dorpse sfeer. Door de aandacht voor de afhechting van de tuinen aan de achterzijde en het intieme karakter van het hof is de leefbaarheid van deze nieuwbouw gegarandeerd.

<Projectoverzicht