Woonzorggebouw
‘De Klokkengieter’ Zwolle

Opdrachtgever: Woningstichting SWZ
Locatie: Zwolle
Oplevering: 2012

In opdracht van woningstichting SWZ te Zwolle is dit gebouw voor de J.P. van den Bentstichting ontworpen. In het gemetselde ‘kopblokje” zijn een zestal zelfstandige appartementen ondergebracht. Het langgerekte gedeelte herbergt op de begane grond een aantal appartementen met twee slaapkamers voor samenwonende cliënten of cliënten met kinderen. Op de eerste en tweede verdieping zijn naast de appartementen voor begeleid wonen gemeenschappelijke huiskamers en kantoorfuncties ondergebracht. Daarnaast zijn de appartementen zo ontworpen dat zij in de toekomst makkelijk om te bouwen zijn naar grotere appartementen, met aan de ene zijde de galerij en aan de andere zijde brede balkons. De architectuur sluit op een eigenzinnige wijze aan op die van de andere gebouwen op deze locatie bij de entree van de wijk Stadshagen; de brede school De Sprankel en het Jongerencentrum Level-Z, beide ook ontwerpen van 19 het atelier architecten. Natuurlijk is bij dit gebouw een hoge mate van duurzaamheid in materiaal en detaillering gekozen. De plattegronden zijn, met het oog op de toekomst, flexibel in te delen.

<Projectoverzicht