Huisartsenpraktijk 't Huys
Doetinchem

Opdrachtgever: Huisartsenpraktijk ’t Huys
Oplevering: 2016
Locatie: Doetinchem

Warm, kleurrijk en een bijzonder interieur
Op de begane grond van het bestaande wijkcentrum ‘De Zuwe’ in Doetinchem is de nieuwe huisartsenpraktijk ’t Huys gevestigd. Het ontwerp voor het nieuwe interieur was een ruimtelijk uitdaging; de voormalige grote zaal van het wijkcentrum met golvend plafond heeft een nieuwe indeling gekregen. Het concept voor het interieur is ontstaan vanuit de naam van de praktijk ‘t Huys; in de grote open ruimte zijn drie losse ‘huisjes’ geplaatst. Door deze ‘huisjes’ zorgvuldig te plaatsen in de grote zaal, ontstaan er afgesloten ruimten voor de spreekkamers én zijn er nieuwe ruimten gemaakt voor bijvoorbeeld behandelkamers. De wachtruimte ligt in de ruimte tussen de ‘huisjes’. Door iedere huisje een eigen kleuraccent te geven ontstaat er samen met het hout een warm, kleurrijk en bijzonder eigen interieur voor huisartsenpraktijk ’t Huys.

<Projectoverzicht