Nieuws

35 huurwoningen in de Polderwijk Zeewolde opgeleverd

De 35 huurwoningen in de Polderwijk Zeewolde zijn opgeleverd. Om dit te vieren kregen de nieuwe bewoners van één van de woningen die woningcorporatie Woonpalet bouwde de sleutel van hun nieuwbouwwoning overhandigd. Het gaat om 35 sociale huurwoningen, zes huizenblokken, bestemd voor één- en tweepersoonshuishoudens. De woningen zijn 75 m2 of 90 m2 groot, hebben twee bouwlagen, een plat dak en één of twee slaapkamers. De woningen zijn ontworpen door 19 het atelier architecten en gebouwd door Salverda Bouw uit ‘t Harde.

Het ontwerp
Het ontwerp bestaat uit vijf verschillende woningtypes wat een gevarieerd straatbeeld oplevert. Subtiele details, zoals de kleurschakering in het metselwerk en de keramische dakafdekkers geven de woningen cachet. Maar ook opvallende details maken het verschil. Een aantal woningen heeft bijvoorbeeld een ronde erker aan de woonkamer. En de hoekwoningen die op markante plekken in de wijk staan, kregen een grote vlaggenmast.

Auke Kuipers, coördinator Vastgoed: ‘Woonpalet bouwt betaalbare woningen, maar dat betekent niet dat die heel sober hoeven te zijn. Niet iedereen zal de mooie dakafdekkers misschien opvallen, maar ik hoop wel dat de huurders door alle fraaie details voelen dat de woningen met zorg zijn ontworpen en gebouwd. En in het ideale geval denken ze dan: ‘Mijn woning is speciaal’. En dat is precies wat we willen.’

Energiezuiniger
De woningen zijn energiezuiniger gebouwd dan het Bouwbesluit, EPC van 0,4, voorschrijft. Woonpalet koos ervoor een stapje verder te gaan en bracht de EPC naar 0 door op alle woningen zonnepanelen te plaatsen en triple glas te gebruiken. Goed voor het milieu en zeer goed voor de huurders, die een lage energierekening kunnen verwachten.

Delen: