Nieuws

‘Active House’ in Borne opgeleverd

In Waterveld in Borne is een ‘Active House’ naar ontwerp van 19 het atelier opgeleverd. Het huis is onderdeel van een woningbouwproject van zes woningen die als CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) is ontwikkeld. 19 het atelier architecten ontwierp alle zes de woningen in samenwerking met Nieman Raadgevende Ingenieurs.

‘Active House’; een huis waarbij in alles rekening is gehouden met goede luchtkwaliteit, veel daglicht, ruimtelijke beleving, woongenot, goede isolatie en verantwoorde duurzame (lokale) materialen.

De woning is gericht op een park en beek aan de oostzijde en op de tuin. De eerste verdieping heeft een overhang boven de ingang met geeft een prachtige kijk op het park en de beek en biedt beschutting in de buurt van de voordeur. De hoeveelheid daglicht is een belangrijk onderdeel van het ontwerp: veel daglicht van beide kanten in de woonkamer en keuken. Grote ramen op het oosten voor een uitzicht op het aangrenzende park en de beek . Ramen in de badkamer en de gang boven, minder daglicht in de slaapkamers. Deze ramen geven ook de kans om zomernacht ventilatie en koeling ventilatie te creëren door het hele huis.

Voor meer informatie over Active House

Delen: