Nieuws

Bouw 35 huurwoningen Zeewolde gestart

De bouw van de 35 huurwoningen voor Woonpalet in Zeewolde is officieel van start gegaan. Op maandag 20 november gaven wethouder Wim van der Es en toekomstige bewoner Joey de Roode het symbolische startsein door het bouwbord te onthullen. Salverda en 19 het atelier architecten wonnen de ‘Design and Build’ selectie voor de realisatie van de 35 woningen.

“Woonpalet selecteerde Salverda en 19 het atelier voor dit project, omdat het gelukt is binnen het taakstellend budget 35 woningen te ontwerpen die maximaal wooncomfort bieden en er bovendien bijzonder fraai uitzien. Het ontwerp bestaat uit vijf verschillende woningtypes wat een gevarieerd straatbeeld oplevert, met bijzondere details zoals de kleurschakeringen in de gevelstenen en de onderbroken daklijn door de verschillende hoogtes van de woningen”, aldus Woonpalet.

Felicitaties
Wethouder Van der Es feliciteerde alle aanwezigen en benadrukten hoe goed het voor Zeewolde is dat dit robuuste project van 35 woningen nu gebouwd gaat worden. Arjan Berends, directeur Salverda bedankte Woonpalet en de gemeente Zeewolde voor de wijze waarop er samengewerkt wordt. Ook nodigde hij de toekomstige huurders uit regelmatig langs te komen en zo de bouw te volgen. Rob Moritz, architect van 19 het atelier uit Zwolle vertelde over hoe het ontwerp tot stand was gekomen. Hij hoopt bij de oplevering de vlaggen uit te zien, wat een stille hint was naar Woonpalet, die huurders van nieuwbouw doorgaans een oplevercadeau geeft. Wiepke van Erp Taalman Kip, directeur-bestuurder Woonpalet had een aansprekend verhaal vol wetenswaardigheden over de toekomstige huurders. In de 35 woningen komen bijvoorbeeld 45 mensen te wonen van wie er 35 nu ook al in Zeewolde wonen. Verder huurders uit Hulshorst, Almere, Hilversum en Woerden. De oudste huurder is 83, de jongste is 22.

Planning
De woningen worden gebouwd nabij de nieuwe supermarkt in de Polderwijk. Als alles volgens planning verloopt, worden de woningen in de zomer van 2018 opgeleverd. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd.

Delen: