Nieuws

De Grote Optrommelactie in volle gang in Steenwijkerwold

Met De Grote Optrommelactie geven inwoners uit Steenwijkerwold input voor de Dorpsvisie 2020-2030. Vanaf 31 augustus gaan er elke dag 40 trommels door de straten van het dorp. Een maand lang worden trommels met daarin korte vragenlijsten en iets lekkers doorgegeven tussen de buren in een straat.

Een unieke manier om iedereen te bevragen over belangrijke thema’s die spelen in hun buurt of dorp. Door de huis-aan-huis actie van De Grote Optrommelactie kom je (figuurlijk) bij iedereen achter de voordeur waardoor de betrokkenheid groot is en zal er dus, naar verwachting, een hoge respons zijn. Op deze manier kunnen we iedere inwoner de gelegenheid geven mee te denken over hun dorp.

Terwijl inwoners de vragenlijsten invullen, houdt 19 het atelier gesprekken met verschillende partijen, zoals gemeente, woningcorporaties, schoolbesturen, ondernemers en sportverenigingen. De opbrengsten van deze gesprekken, gecombineerd met de opgehaalde ideeën van De Grote Optrommelactie zijn uiteindelijk input voor de dorpsvisie 2020-2030 die 19 het atelier gaat opstellen.

Op 31 augustus waren De Stentor en RTV Oost aanwezig tijdens de startbijeenkomst. De impressies van de start beloven veel goeds deze maand: inwoners zijn erg enthousiast en zitten vol ideeën!

 

Delen: