Nieuws

Digitale stadswandeling langs ‘De Gouden Bocht’ in Zwolle (video)

Het Kraanbolwerk was van oudsher een bastion om de Zwolse binnenhaven te beschermen. Na het vervallen van deze verdedigingsfunctie heeft de locatie zich vanwege de gunstige ligging gaandeweg ontwikkeld tot industriegebied. De afgelopen jaren is dit gebied getransformeerd tot een hoogwaardig woongebied, met een prominente rol voor het water en de waterhuishouding van deze locatie. 
De nieuwe bebouwing op het eiland refereert in architectuur en materiaalgebruik aan de rijke geschiedenis. Er is aansluiting gezocht bij de maat en schaal van de stedelijke omgeving en van de bebouwing aan de Thorbeckegracht.

Digitale stadswandeling
Zwols Architectuur Podium (ZAP) organiseerde onlangs een digitale stadswandeling door dit bijzondere woongebied. De stedenbouwkundige van de gemeente Zwolle en de ontwikkelaar van VanWonen gaven een introductie op de totstandkoming van het Kraanbolwerk. De architecten van de diverse gebouwen vertelden ieder over hun project. Vijf architecten van 19 het atelier hebben samen met stadgenoot en architect Bart van der Salm zeven riante grachtenwoningen ontworpen, in de volksmond ook wel ‘De Gouden Bocht van Zwolle’ genoemd:

Delen: