Nieuws

Film: zes architecten ontwerpen nieuwe grachtenwoningen Kraanbolwerk Zwolle

In opdracht van VanWonen ontwerpen de vijf architecten van 19 het atelier samen met stadgenoot en architect Bart van der Salm de laatste zeven grachtenwoningen van dit binnenstedelijke nieuwbouwproject. De woningen van vijf woonlagen vormen de aansluiting van het oorspronkelijke bedrijventerrein met de historie van de Thorbeckegracht. Daarom zijn de woningen, die alle een eigen gezicht hebben, een eigentijdse interpretatie van de veelheid aan architectuurstijlen aan deze stadsgracht.

De jonge architecten Irma Klevering, Sara van Popta, Amarens Reitsma, Robert Boxem en Bart van der Salm ontwerpen ieder samen met supervisor Rob Moritz een van deze zeven woningen. Op deze wijze ontstaat een geheel nieuwe, gevarieerde gevelwand aan het water. In een persoonlijke video stellen de zes architecten zich voor aan de toekomstige kopers. De persoonlijke video’s zijn via de link van de namen te bekijken.

De persoonlijke video’s zijn via de link van de namen te bekijken. Voor meer informatie over het Kraanbolwerk in Zwolle kunt u terecht op de website van Kraanbolwerk of bekijk de onderstaande video over het project:

 

Delen: