Nieuws

Groen licht voor Park de Stadshoeve in Zwolle

“Na jaren van overleggen, onderzoeken en plannen maken, kunnen we eindelijk zeggen: we gaan bouwen!”, aldus Martin Hendriksen, voorzitter van Stichting Park de Stadshoeve. Het educatie- en ontmoetingsgebouw komt definitief in de wijk Stadshagen in Zwolle. Maandag 18 juli is de aannemersovereenkomst getekend tussen de Stichting en aannemer Hemeltjen uit Wijhe.

Het gebouw De Stadshoeve, naar ontwerp van 19 het atelier, is het centrale punt in het park met als functie ontmoeten en educatie met als pijlers dieren, tuinen en avontuurlijk spelen. De stallen voor de dieren, educatiemogelijkheden, ontmoetingsruimten en een theehuis worden onder één dak gerealiseerd. Het omliggende park wordt ingericht voor het Avontuurlijk Spelen en drie belevenistuinen waaronder een educatietuin om workshops te geven. Tevens worden er verschillende dieren ondergebracht, die goed toegankelijk zijn en ook wat op kunnen leveren, zoals bijvoorbeeld wol en eieren.

Het ontwerp van de wijkboerderij is een dynamisch kappenlandschap waaronder de verschillende functies worden gehuisvest. Een bijzonder project dat geheel door en voor de bewoners van de wijk geïnitieerd wordt: een mooi voorbeeld van burgerparticipatie. De bouw start half oktober en als alles volgens plan verloopt dan gaan de deuren van de Stadshoeve medio maart 2017 open.

Delen: