Nieuws

Herbestemming Statenzaal Zwolle krijgt vorm

De afgelopen periode heeft de gemeente Zwolle samen met de combinatie ‘Pelsertoren en Horeca Mannen’ gewerkt aan hun initiatief voor herbestemming van het Statenzaalcomplex in de Diezerstraat. Hier is 19 het atelier nauw bij betrokken. Het voormalige provinciehuis wordt getransformeerd tot hotel, hostel en brasserie. Hierbij wordt intensief samengewerkt met de verschillende gebruikers, belanghebbenden en adviserende partijen.

Het monumentaal waardevolle casco blijft nagenoeg onaangetast en wordt waar mogelijk in oude glorie hersteld. Ook de indrukwekkende wand- en plafondschilderingen blijven behouden. Op de begane grond komt een restaurant met een terras in de fraaie binnentuin. In de achterliggende ruimtes komen zeven luxe hotelkamers met een eigen badkamer. Het voormalig archief van de Provinciale Staten wordt een hostel met 24 slaapplaatsen. De voormalige statenzaal op de bovenverdieping blijft nagenoeg ongewijzigd en wordt ingezet voor bijvoorbeeld bruiloften, kleinschalige culturele evenementen en exposities.

De grootste ingrepen in het Statenzaalcomplex betreffen de herinrichting van de binnentuin, het plaatsen van badkamers in de hotelkamers, het verbeteren van de toegankelijkheid, het waar mogelijk na-isoleren van in- en uitwendige scheidingsconstructies en het aanbrengen van een duurzame klimaatinstallatie.

Klik op de afbeelding hiernaast om alvast een indruk te krijgen van de herbestemmingsplannen.

Delen: