Nieuws

Masterclass natuurinclusief bouwen tijdens online Verbindingsfestival

Mussen, vleermuizen en zwaluwen; we zien ze steeds minder. Er zijn steeds meer inbreidingsprojecten waardoor steden nog meer dichtbebouwd raken en er minder voedsel is voor verschillende dieren. Tegelijkertijd zorgen verbeterde isolatiemethodes voor een lagere energierekening, maar zorgt het ook voor het verdwijnen van veel nestplaatsen. Door te bouwen voor mens, dier én natuur ontstaan er win-win-win situaties. 

Door natuurinclusief te bouwen en na te denken over de kansen voor dieren en planten (want er moet wel voedsel zijn!) in onze directe omgeving, dragen we niet alleen bij aan de biodiversiteit, maar ook aan de klimaatadaptatie. Rob Moritz vertelt over de kansen van natuurinclusief bouwen, bijvoorbeeld bij de transformatie van de watertoren in Zwolle, tijdens het online Verbindingsfestival op 11 juni.

Professionals uit de bouw & vastgoed, mobiliteit, wonen & zorg en openbare ruimte doen kennis op om Nederland een stukje mooier, slimmer en gezonder te maken. Klik hier voor meer informatie en gratis aanmelden.

Foto: geïntegreerde nestkasten voor vleermuizen en zwaluwen in de watertoren van Zwolle
Delen: