Nieuws

Nieuw kantoor Salverda Bouw ’t Harde is opgeleverd

De nieuwbouw van het kantoor van Salverda is opgeleverd en in gebruik genomen. De nieuwbouw is met een atrium aan het bestaande gebouw verbonden waardoor een ruime entree ontstaat. In de nieuwbouw zijn vergaderruimten, een bedrijfsrestaurant en kantoorruimten gerealiseerd. Het interieur is in nauwe samenwerking met Karin van der Zwaag ontworpen. Na de bouwvak start de verbouw van het bestaande kantoor. Dat wordt opnieuw geïsoleerd en krijgt een nieuwe buitengevel.

Duurzaamheid en circulariteit staat centraal in het ontwerp van de uitbreiding van het kantoorgebouw. De klimaatbeheersing van het gehele kantoor zal ‘all-electric’ uitgevoerd worden. De energie wordt opgewekt door middel van een grote hoeveelheid PV-panelen. Van de opbouw van het casco tot aan de uiteindelijke vloer- en wandafwerking zijn zoveel mogelijk circulaire materialen en producten toegepast. Een zichtbaar circulair product is bijvoorbeeld de nieuwe buitengevel die bestaat uit ClickBrick gevelstenen. Het atrium heeft rondom een houten wandbekleding. Deze bekleding is van Inlands Essenhout, afkomstig van de door ziekte gekapte bomen in de omgeving van Zwolle.

Delen: