Nieuws

Ontwerp meerscholengebouw De Garve nieuws op Universiteit Washington

Het ontwerp van de gevel van meerscholengebouw De Garve in Lochem is nieuws op de Universiteit van Washington in Amerika. De buitengevelisolatie is bekleed met door ons bureau ontworpen ecoshapes van STO, op basis van een nieuwe vlakvullende vijfhoek. Een ruimtelijk fenomeen. De ontdekkers van deze nieuwe vlakvullende vijfhoek werken aan de Universiteit van Washington.

Het idee voor het ontwerp ontstond bij Rob Moritz na het lezen van een publicatie in de NRC Handelsblad wetenschapspagina over de ontdekking. Nu enkele jaren later zagen de ontdekkers een foto van het gebouw op Twitter en reageerde verrukt. “We were delighted! We think the architects did a beautiful job,” they said. Reden voor de Universiteit om een nieuwsartikel te wijden aan het ontwerp van het schoolgebouw in Lochem:

A unique pattern of pentagons discovered by mathematicians at the University of Washington Bothell popped up in the Netherlands in the exterior design of a primary school building.” Zo schrijft de Universiteit op hun site:

Lees het hele artikel op de site van de Universiteit van Washington.

Delen: