Nieuws

19 het atelier wint architectenselectie voor zeven basisscholen Amersfoort

De bouw van vier nieuwe schoolgebouwen in de wijk Schothorst kan beginnen. Vrijdag zijn de contracten getekend. Namens vier Amersfoortse schoolbesturen werkt 19 het atelier samen met Bouwbedrijf A. Huurdeman BV aan de ontwikkeling van vervangende nieuwbouw voor zeven basisscholen in Schothorst.

De bestaande scholen worden gesloopt; bij de vervangende nieuwbouw van de scholen worden diverse locaties samengevoegd waarna er vier nieuwe scholen worden gebouwd. Door de samenwerking van de vier Amersfoortse schoolbesturen, Meerkring (openbaar en algemeen bijzonder) KPOA (katholiek), PCBO Amersfoort (protestants-christelijk) en CorDeo Scholengroep (gereformeerd) kan er gebruik gemaakt worden van elkaars leegstaande gebouwen als tijdelijke huisvesting.

Het project is onderdeel van het integraal huisvestingsplan van de gemeenteraad van Amersfoort. De basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs in de gemeente zijn gemiddeld meer dan 40 jaar oud. De gebouwen zijn toe aan renovatie of vervangende nieuwbouw. De wijk Schothorst is als eerste voor vervangende nieuwbouw aan de beurt.

19 het atelier heeft het ontwerp gemaakt voor de vier nieuwe scholen. In de nieuwe situatie krijgen de scholen vanuit een uniform basisgebouw hun eigen uitstraling. Naar verwachting zijn de vier scholen eind 2023 vervangen.

Delen: