Posts Tagged “interieur”

Nieuw kantoor Salverda Bouw ’t Harde is opgeleverd

De nieuwbouw van het kantoor van Salverda is opgeleverd en in gebruik genomen. De nieuwbouw is met een atrium aan het bestaande gebouw verbonden waardoor een ruime entree ontstaat. In de nieuwbouw zijn vergaderruimten, een bedrijfsrestaurant en kantoorruimten gerealiseerd. Het interieur is in nauwe samenwerking met Karin van der Zwaag ontworpen. Na de bouwvak start de verbouw van het bestaande kantoor. Dat wordt opnieuw geïsoleerd en krijgt een nieuwe buitengevel.

Duurzaamheid en circulariteit staat centraal in het ontwerp van de uitbreiding van het kantoorgebouw. De klimaatbeheersing van het gehele kantoor zal ‘all-electric’ uitgevoerd worden. De energie wordt opgewekt door middel van een grote hoeveelheid PV-panelen. Van de opbouw van het casco tot aan de uiteindelijke vloer- en wandafwerking zijn zoveel mogelijk circulaire materialen en producten toegepast. Een zichtbaar circulair product is bijvoorbeeld de nieuwe buitengevel die bestaat uit ClickBrick gevelstenen. Het atrium heeft rondom een houten wandbekleding. Deze bekleding is van Inlands Essenhout, afkomstig van de door ziekte gekapte bomen in de omgeving van Zwolle.

Delen:

Nieuw op onze website: Penthouse Kraanbolwerk Zwolle

Op de bovenste laag van een statig complex op het Kraanbolwerk in Zwolle, is dit penthouse, met geweldig uitzicht over de binnenstad, gesitueerd. 19 het atelier heeft het interieurontwerp voor deze woning gemaakt. Een totaalplan van materialisering, maatwerk meubilair, los meubilair en verlichting.

Deze bijzondere locatie vroeg om een bijzonder ontwerp. Het penthouse heeft een kap en een ruitvormige plattegrond. Dat vraagt om maatwerk om een passend geheel te creëren. De grote open leefruimte met keuken en woonkamer voelt als één en twee ruimtes tegelijk. Door de kastenwand langs de buitengevel wordt de zithoek omarmt. Terwijl er door de grote opening in de wand een mooie zichtlijn naar de keuken ontstaat.

Alle vormen, kleuren en materialen zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd. Modern en industrieel met verfijnde speelse accenten. De bruut gelegde visgraat vloer zonder bies geeft het een stoer karakter, de betonstuc wand versterkt dit beeld. De groene suède wand en het zijde-achtige karpet vormen zachte, warme tegenhangers terwijl de inbetweens het licht op een dromerige manier filteren.

Bekijk hier de projectpagina voor meer informatie en foto’s.

Delen: