Posts Tagged “transformatie”

Transformatie De Watertoren uitgelicht

De door 19 het atelier ontworpen transformatie van de watertoren aan de Turfmarkt in Zwolle is door Renovatie Totaal gepubliceerd. Bekijk hier het artikel.

Het ontwerp bevat 21 loftappartementen en is gebaseerd op de geschiedenis van de toren, die eigenlijk uit twee torens bestond.  Dit concept is in de architectonische uitwerking het uitgangspunt geweest.

19 het atelier en Nijhuis Bouw hebben voor dit bijzondere project onlangs de Erfgoedprijs Zwolle – Kampen 2019 uitgereikt gekregen.

Delen:

Woonzorglocatie Angeli Custodes uitgelicht

Het vakblad RenovatieTotaal heeft de transformatie van het door 19 het atelier ontworpen monumentale zorggebouw in Raalte gepubliceerd.

In nauwe samenwerking met de gebruikers is het complex volledig ingericht naar de zorgvisie voor de hier gehuisveste PG cliënten.

Inmiddels zijn we met het bouwteam onder leiding van bouwbedrijf Gebr. Meijer uit Raalte begonnen met de voorbereiding van de laatste fase.

Delen:

Prijsuitreiking Erfgoedprijs Zwolle-Kampen 2019

19 het atelier en Nijhuis Bouw hebben met de transformatie van de Watertoren aan de Zwolse Turfmarkt de Erfgoedprijs Zwolle – Kampen 2019 gewonnen!

De prijsuitreiking heeft op vrijdag 13 september plaatsgevonden tijdens de jaarlijkse Erfgoedavond die vooraf gaat aan de Open Monumentendag. Wethouder Monique Schuttenbeld heeft tijdens de uitreiking haar waardering uitgesproken voor de inzet waarmee het cultuurhistorisch erfgoed is gerestaureerd en in stand is gehouden. De wethouder bestempelde de watertoren als een nieuw icoon voor de stad Zwolle.

19 het atelier is bijzonder trots op deze kwalificatie!

Delen:

Nieuw op onze website: Transformatie monumentale boerderij Zwolle

Nieuw op onze website: Transformatie van een monumentale boerderij in Zwolle. Middenin de huidige villawijk Brinkhoek ligt deze boerderij als herinnering aan het agrarische verleden van deze plek. Vanuit deze pittoreske boerderij werden tot voor kort nog de omliggende landerijen beweid. Nu is het een eigentijds woonhuis geworden, maar het silhouet oogt alsof er niets veranderd is. Bij nadere beschouwing is de transformatie spectaculair te noemen. Met moderne middelen en materialen is binnen de oorspronkelijke enveloppe een buitengewone woning gerealiseerd, waarbij het aanzicht van het oorspronkelijke woongedeelte geheel in ere hersteld is. De gevels zijn weer opgebouwd met de bestaande stenen, het dak met riet gedekt en de opkamer en boterkelder zijn gerestaureerd.

Bekijk hier de projectpagina voor meer informatie en foto’s.

 

Delen: