Posts Tagged “zorgappartementen”

Start bouw zorgappartementen Kranenburgweg Zwolle

Op de locatie van het voormalige politiebureau aan de Kranenburgweg in de wijk Berkum is de nieuwbouw van een appartementencomplex gestart. In opdracht van Schavast Projectontwikkeling heeft 19 het atelier de zorgappartementen ontworpen. Salverda Bouw zorgt voor de uitvoering.

Het complex krijgt naast 24 zorgappartementen een gezamenlijke keuken, een aantal woonkamers, een zusterpost en diverse algemene ruimtes. Door de vorm van het gebouw ontstaat een chique verzorgde uitstraling aan de straatzijde en een luwe groene binnentuin aan de achterzijde. Aan de straatzijde is zoveel mogelijk groen toegevoegd door het parkeren naast het gebouw, dwars op de weg, te situeren. Rond de binnentuin loopt een rondgang via de algemene ruimten die de binnenruimten en appartementen met de tuin verbindt.

De zorgappartementen worden in het 3e kwartaal van 2020 opgeleverd.

Delen:

19 het atelier wint architectenselectie De Stelp in Hollum

De Gemeente en het Gemeentelijk Woningbedrijf Ameland hebben 19 het atelier geselecteerd voor het ontwerpen van het woonzorgcentrum De Stelp. Op de nieuwe locatie zijn reeds een sporthal, kinderopvang en sociaal cultureel werk gevestigd. In de toekomst worden hier 54 (zorg)appartementen gebouwd met multifunctionele ruimten voor zorgverlening, kantoren en horeca.
Het zicht vanuit de zorgwoningen op sport en spelende kinderen maakt van deze locatie een optimale woonplek in het dorp. De nieuwe en bestaande gebruikers kunnen gebruik maken van dezelfde ruimten en voorzieningen, bestaand en nieuw, bijvoorbeeld van de sportruimte om bijeen te komen. Deze synergie in gebruik biedt alle partijen veel extra´s. Door in nauwe samenwerking met Buro Mien Ruys voor het landschap en Bordewijk Adviseurs voor de installatietechniek de visie uit te werken, en in gesprek te gaan met de (toekomstige) gebruikers, is een breed gedragen duurzaam plan ontstaan.

Kleinschaligheid en (multi)functionaliteit vormen de basis van dit schetsontwerp. Zo zijn in het schetsontwerp drie appartementen-paviljoens getekend met elk een eigen gezicht naar de omgeving. Het hart met multifunctionele ruimten omringt het plein en vormt de verbindende schakel met de bestaande bebouwing en het dorp. Deze visie maakt het mogelijk om met het ontwerp in te spelen op toekomstige inzichten en een eventuele veranderende ruimtevraag. Het ontwerp voor het landschap zorgt voor een heldere routing, een groene woonomgeving en vriendelijk omheinde tuinen. De schetsen zijn ter verduidelijking van de visie gemaakt, het plan wordt nog nader ontworpen.

Bekijk hier de projectpagina voor meer informatie en foto’s.

Delen: