Marlène van der Veen

Stagiaire

“Van nature let ik op details”

Op dit moment zit ik in het 4e jaar van de opleiding Bouwkunde aan NHL Stenden in Leeuwarden. Tijdens mijn eerste stage bij een bouwbedrijf heb ik de theorie in praktijk kunnen toepassen. Deze stage heeft mij nieuwsgierig gemaakt naar het ontwerpproces; vandaar de keuze om de tweede stage bij een architectenbureau te doen.

Vanwege mijn interesse in het gedrag van mensen heb ik vorig schooljaar gekozen voor de minor Psychologie. Tijdens deze minor Psychologie heb ik gekeken naar gedragsbeïnvloeding en geleerd dat je mensen op verschillende manieren kan beïnvloeden. In een ontwerpproces vind ik het belangrijk dat er goed gekeken wordt naar wat de gebruiker nodig heeft. Van nature let ik op details, dit zou ik dan ook graag willen toepassen in mijn toekomstige baan.

Door de klimaatverandering vind ik duurzaamheid ook van belang. Ik zou graag mensen willen laten inzien hoe je meer aan de wereld kan denken. Met mijn afstudeeronderzoek wil ik dan ook graag de onderwerpen duurzaamheid, architectuur en gedragsbeïnvloeding combineren.