Brede School Hanzewijk, Kampen

In de karakteristieke wijk Hanzewijk in Kampen wordt de meest circulaire en bio-based school van Nederland gebouwd: Brede School Hanzewijk. Met twee kindcentra en een gymzaal onder één dak is het nieuwe gebouw straks hét multifunctionele hart van de wijk. De twee kindcentra, CBS Dr. H. Bouwmanschool met Iris Opvang en O.J.S. Het Scala met Partou, liggen aan het centrale hart van het gebouw.

Het ontwerp is een verwijzing naar jaren ’50 architectuur. Door ritmiek in de gevels, grote dakoverstekken en passend kleur- en materiaalgebruik sluit de Brede School aan op de vernieuwde Hanzewijk. De Brede School is ontworpen als één gebouw met verschillende gebruikers. Beide kindcentra krijgen een eigen sfeer en identiteit door verschillend kleurgebruik in het interieur. Het centrale hart van het gebouw is transparant en gastvrij naar de wijk. De grote luifel naar het centrum van de wijk en de opgetilde gymzaal aan de pleinzijde vormen de accenten van de entrees van het nieuwe gebouw.

Bekijk onze flyer en ontdek alle bijzondere details van de Brede School Hanzewijk.

Opdrachtgever: Gemeente Kampen
Oplevering: 2024/ 2025

"We gerust stellen dat we op dit moment de meest circulaire school van Nederland gaan realiseren. En daar mogen we best trots op zijn”, - wethouder onderwijs Bernard van den Belt.