IKC Marnix, Kampen

De huidige Marnixschool en IRIS opvang gaan samen onder één dak. Het Kindcentrum is vormgegeven als vier metselwerk villa’s, ontworpen in de stijl van het bestaande schoolgebouw: kappen met verschillende vorm en kaprichting, metselwerk rollaag kaders rondom vierkante verspringende kozijnen, grote glazen puien en schoorstenen. Met grote houten luifels zijn de entrees goed zichtbaar.

In het hart ligt de centrale hal met tribunetrap, keuken, bibliotheek, kantoren, speellokaal en de onder-  en middenbouw en kinderopvang. Op de verdieping ligt het technieklokaal en de bovenbouw. Vanuit het leerplein van de bovenbouw is de buitenruimte bereikbaar. Door daklichten dringt overal veel natuurlijk daglicht naar binnen. Het nieuwe gebouw is energieneutraal (ENG), wordt circulair gebouwd, is klimaatadaptief met o.a. een groen dak en een groen speelplein.

Opdrachtgever: IRIS, stichting voor christelijk onderwijs
Verwachte oplevering: 2023

"19 het atelier heeft voor ons een uniek IKC ontworpen die prachtig aansluit en ondersteunend is bij onze visie op onderwijs en opvang. We zijn stap voor stap meegenomen in het nieuwbouwproces door de zeer betrokken en kundige architecten. De communicatie verloopt uiterst zorgvuldig en plezierig". - Simone van Dijk - Stam, directeur Marnixschool.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van onze nieuwe projecten.