De Marke & De Ploeg, Apeldoorn

Zowel OBS De Marke als PCBO De Ploeg bestaan uit een zogenoemd ‘hart’ waar de verbinding tussen de verschillende leerteams en functies samenkomt.

Bij De Marke ligt het hart voor en tussen de lokalen en is ruimtelijk, transparant en uitnodigend. De entree ligt aan het centrale plein, tussen de twee schoolgebouwen, en heeft een sterke relatie met de groene omgeving. Het gebouw heeft houten gevels, die aangebracht worden in verschillende structuren, met daartussen glas en fris gekleurde kantafwerkingen.

Het uitgangspunt voor het ontwerp van De Ploeg is het motto ‘open en gastvrij’. Het ontwerp kenmerkt zicht door de geleding in massa en de verticale houten gevelbekleding. Het hart van het gebouw, de ontmoetingsruimte met de bibliotheektrap, is door de gevelopening duidelijk zichtbaar vanaf het plein.

Opdrachtgever: Leerplein 055, PCBO
Verwachte oplevering: 2022

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van onze nieuwe projecten.