Winkler Prins, Veendam

Onderwijscampus Winkler Prins, school voor V.O. en onderdeel van het Leer- en Sportpark, bestaat uit nieuwbouw van de gebouwen voor het brugklasjaar en kader-basis, gymgebouw, de renovatie van het bestaande hoofdgebouw en de inrichting van de onderwijscampus. Het landschapsontwerp van de parkachtige campus is gemaakt door Buro Mien Ruys.

De drie nieuwe gebouwen zijn duidelijk familie van elkaar, maar toch verschillend. Dit past bij het motto van de school: ‘samen verschillend’. Door de opdeling van de gevel ontstaan verschillende Groninger ‘pandjes’. Dit wordt tevens benadrukt door diverse metselwerkpatronen in Groninger rode baksteen en door de verscheidene dakvormen.

Het maatwerk van het interieur is een afgeleide van de gebouwen. Alles is zo op elkaar afgestemd dat het een eenheid vormt. De verschillende omgevingen binnen de campus ademen elk een eigen sfeer uit, die een weerspiegeling is van de diverse lesprogramma’s die worden aangeboden. Tegelijk is er een prettige samenhang gecreëerd op een groene en natuurinclusieve campus.

Opdrachtgever: Gemeente Veendam
Oplevering: 2021/2022

“We zijn blij dat we een eigen gebouw voor het brugjaar konden realiseren. Het is voor deze leerlingen belangrijk om zich geborgen te voelen. De overgang van groep 8 naar de 1e klas ís immers al zo groot.” - Ineke Jager, deelschooldirecteur brugjaar.