Alluance Group, Genemuiden

Op een eigenzinnige wijze, met grote overstekken, is het markante gebouw van Alluance Group de verbindende factor op een locatie die duidelijk twee gezichten kent.

De beperkte ruimte maakt dat het hoofdvolume is opgetild en op een sokkel is geplaatst. Hier zijn het magazijn en de werkplaats ondergebracht. Het opgetilde volume steekt uit boven de dijk en garandeert de zichtbaarheid van Alluance aan de Sasweg. Als reactie op de dijk helt het gebouw naar voren. Naar het water toe opent het gebouw zich, zowel qua volume als in de ruimtelijke beleving. Afhankelijk van de lichtinval verandert de gevel van kleur, waardoor het gebouw allure krijgt.

Het ontwerp is onmiskenbaar geïnspireerd op het Braziliaans modernisme van onder andere architect Oscar Niemeyer. Het hoofdvolume biedt onderdak aan de kantoren, showroom en kookstudio met een weids uitzicht over het Zwarte Water.

Opdrachtgever: Alluance Group/Groothuis Bouwgroep
Oplevering: 2019

Foto’s: Ewoud Rooks
Opgetild hoofdvolume met weids uitzicht.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van onze nieuwe projecten.