Transformatie Statenzaalcomplex winnaar ‘Pluim 2023’

Trots! Voor de derde keer op rij wint een van onze projecten ‘de Pluim’!
De transformatie van het Statenzaalcomplex in het hart van de stad wint de prijs voor het mooiste gebouw van Zwolle, de ‘Pluim 2023’.

Het bestuur van de Vrienden van de stadskern Zwolle nomineerde 6 verschillende projecten die in aanmerking komen voor deze bekroning, De transformatie van het Statenzaalcomplex tot hotel, hostel en brasserie. is met 41% van de stemmen de grote winnaar. Zwollenaren en leden konden via de website van de Vrienden hun stem uitbrengen op een van de projecten.

Peter Kamphuis rijkt de Pluim uit, waarbij hij het project prijst als een schitterend toonbeeld van hergebruik, met een diepgaand respect voor het monument. Wethouder Monique Schuttenbeld voegt toe: “Zo willen we omgaan met de monumenten die Zwolle rijk is.”

Met dank aan onze opdrachtgevers:
Marie-Jose van der Vegt & Andries van der Veen – Hotel en hostel
De Horecamannen – Grand Café

“De nieuwe, eigentijdse gevel herstelt het intieme karakter van de binnenplaats. Een fijne plek in de binnenstad van Zwolle.”

Ruben Klinkenberg
architect

 

“Iedere ruimte vroeg een andere benadering, waarbij we de juiste balans tussen oud en nieuw hebben gevonden.

We hebben op basis van de kleuren in de plafonds de wandbedekking en stoffering uitgezocht. In de kamer van de commissaris van de koningin is deze diepblauw, in de aangrenzende kamer zijn het groentinten.

De badkamerelementen zijn los in de ruimte geplaatst. Dit om de wanden en plafonds niet te hoeven aantasten. Dit gouden doosje is net als een sieraad, het maakt het bestaande nóg mooier! “

Joyce Bark
interieurarchitect

 

“Het statenzaalcomplex is een van de ‘monumentaalste’ monumenten van Zwolle.

Het was een grote uitdaging om het plan waterdicht op papier te krijgen. Daar kregen we gelukkig hulp bij van verschillende historici. Met 3 stappen vooruit, 2 terug, steeds met zorg voor het monument, is het eindresultaat heel mooi geworden!”

Edwin Kampman
projectleider

 

Laatste nieuws
Terug naar nieuwsoverzicht