Duurzame en circulaire uitbreiding
kantoor Salverda Bouw

Opdrachtgever: Salverda Bouw BV
Locatie: ‘t Harde
Oplevering: 2019

Duurzaam en circulaire uitbreiding kantoorgebouw
Het kantoor van Salverda Bouw wordt uitgebreid. Het bedrijf is de afgelopen jaren flink gegroeid en daardoor is een uitbreiding van het kantoorgebouw in ‘t Harde noodzakelijk. De uitbreiding bestaat uit twee fases. De eerste fase bestaat uit een nieuwbouw gedeelte naast het bestaande kantoor welke inmiddels is opgeleverd. Deze nieuwbouw is met een atrium aan het bestaande gebouw verbonden en er is een ruime nieuwe entree ontstaan. In de nieuwbouw zijn vergaderruimten, een bedrijfsrestaurant en kantoorruimten gerealiseerd. Het totale interieurconcept is in nauwe samenwerking met Karin van der Zwaag ontworpen.

Van de opbouw van het casco tot aan de uiteindelijke vloer- en wandafwerking zijn zoveel mogelijk circulaire materialen en producten geselecteerd. Het atrium heeft rondom een houten wandbekleding. Deze bekleding is van Inlands Essenhout, afkomstig van de door ziekte gekapte bomen in de omgeving van Zwolle.