CNBS De Wegwijzer
Schuinesloot

Opdrachtgever: CNBS De Wegwijzer
Oplevering: 2019
Locatie: Schuinesloot

School en buurthuis vormen samen multifunctioneel gebouw 
In het centrum van het dorp Schuinesloot wordt het nieuwe schoolgebouw van CNBS De Wegwijzer gebouwd. Het ontwerp van het nieuwe schoolgebouw vouwt zich letterlijk om het naastgelegen bestaande buurthuis en gymzaal “Ons Trefpunt”. Door het nieuwe schoolgebouw rondom het bestaand gebouw te leggen ontstaat er een routing door en rond het nieuwe gebouw, waarbij de bestaande gymzaal het hart van het gebouw vormt. Zo ontstaat er een multifunctioneel schoolgebouw en buurthuis dat niet alleen onderdak biedt aan de school, maar ook een belangrijke buutfunctie krijgt gericht op vieringen, bijeenkomsten en toneelvoorstellingen. De plaatselijke sportverenigingen maken buiten schooltijden gebruik van de gymzaal.

De nieuwbouw vouwt zich om het bestaande buurthuis met een witte metselwerk gevel. Ter plaatse van de lokalen en de entrees worden overhoekse openingen gemaakt van glas en roodbruin metselwerk in bijzonder metselverband. Het verticale metselverband in deze ‘kaders’ geven de accenten een warme houtachtige uitstraling. Binnenin de school liggen twee patio’s die ervoor zorgen dat er veel natuurlijk licht in de school is. In het interieur zijn veel warme en natuurlijk materialen toegepast, in combinatie met frisse accent kleuren.

<Projectoverzicht