Kindcentrum Woldwijck
Hoogezand

Opdrachtgever: Gemeente Hoogezand-Sappemeer
Oplevering: 2016
Locatie: Hoogezand

Aardbevingbestendig onderwijs
In de wijk Woldwijck te Hoogezand is een nieuw kindcentrum gerealiseerd, gericht op kinderen van 0-12 jaar. In dit kindcentrum zijn 2 basisscholen en een kindvoorziening (kinderdagverblijf en peuterspeelzaal) ondergebracht. Het ontwerpconcept van het nieuwe schoolgebouw is ontstaan vanuit zijn ligging in de woonwijk. De locatie vormt een ‘groene long’ in de wijk en het gebouwconcept sluit hierbij aan in de vorm van ‘Paviljoens in het groen’. De verschillende gebruikers hebben een ‘eigen’ paviljoen met daartussen een zone voor gemeenschappelijk, multifunctioneel gebruik. Het gebouw is uitermate duurzaam en toekomstbestendig ontworpen. De gemeente heeft haar duurzaamheidsambities vertaald door extra budget voor duurzaamheidsmaatregelen beschikbaar te stellen. Bij het ontwerp zijn de laatste technieken toegepast om dit Kindcentrum aardbevingbestendig te maken.

<Projectoverzicht