Kinderdagverblijf Kiki Nous
Almere

Opdrachtgever: Kinderdagverblijf Kiki Nous
Locatie: Almere
Jaar van oplevering: 2014

Aan het einde van de Europalaan in het centrum van Almere Poort ligt het gebouw van kinderopvang Kiki Nous aan een groen driehoekig plein. Het gebouw geeft plaats aan 10 baby-, dreumes-, peuter- en BSO groepen. Groepen van 0 tot 4 jaar en BSO-groepen van 4 tot 13 jaar. De filosofie van het verblijf is om een sfeer te creëren die gelijk is aan die van thuis. De groepsruimten zijn verdeeld over een aantal verdiepingen, die een veilige, kindvriendelijke binnentuin omarmen. Daarnaast is er nog een ruim speel-gymlokaal. Op de bovenste laag bevinden zich nog twee appartementen.

Kinderopvang met een kroontje
Geheel volgens de filosofie van Kiki Nous, wat overigens ‘ons kleintje’ betekent, is een huiselijk, vrolijk en lichtvoetig gebouw en interieur ontworpen in nauwe samenspraak met de opdrachtgevers; een feest om te doen en dat kun je in elk deel van het gebouw ervaren. Het is er prettig en licht, met veel aandacht voor de maat en schaal van het kind.

Het beeldkwaliteitsplan schreef rustige, klassieke gevels voor, die door de plaatsing van het kroontje – geïnspireerd op het grappige logo – ineens iets lichtvoetigs krijgen in deze statige gevelwand. Toch prachtig, als je je kinderdagverblijf elke dag binnen mag gaan onder een kroontje; je bent er de koning(in) te rijk!