PCB De Wegwijzer
Putten

Opdrachtgever: VPCO Putten
Locatie: Putten
Verwachte oplevering: 2022

Aan de van Geenstraat in Putten ligt PCB De Wegwijzer midden in de woonwijk. De school heeft een kenmerkende vormgeving van lokalen die ten opzichte van elkaar verschoven liggen. Grote glazen puien zorgen voor veel daglicht in de lokalen.

Het ontwerp voor de vernieuwing van het schoolgebouw versterkt de karakteristieke vormgeving van de verschoven lokalen met grote openingen. Het gebouw wordt voorzien van een nieuwe isolerende schil, nieuw metselwerk en nieuwe kozijnen. In het hart van de school wordt het dak trapsgewijs opgetild naar de verdieping, wat zorgt voor veel daglicht en ruimte voor een tribunetrap. De hoofdentree wordt geaccentueerd door een grote opgetilde luifel.

In het interieur zorgen de bestaande houten spanten voor een warme sfeer. De school wordt aangepast op de nieuwe onderwijsvisie: kleinere lokalen met dubbele openslaande deuren naar de grote leerpleinen waar de kinderen gezamenlijk kunnen werken. De combinatie van hout en kleuraccenten krijgt de school een warm en vernieuwde uitstraling. Het nieuw ingerichte groene schoolplein maakt de duurzame renovatie helemaal af, waarbij kinderen rondom de school kunnen spelen en ontdekken.

Neem alvast een kijkje tijdens onze rondleiding!