Modernisering 342 appartementen
Caenstraat Doetinchem

Opdrachtgever: Sité Woondiensten
Oplevering: 2018
Locatie: Doetinchem

De 342 appartementen aan de Caenstraat in Doetinchem zijn door een combinatie van noodzakelijk onderhoud, energiebesparende maatregelen en het verbeteren van comfort en de esthetische uitstraling weer klaar voor de toekomst. Er is een nieuwe, ruime entree van twee verdiepingen hoog aangebracht die goed zichtbaar is vanaf de (ver weg gelegen) straat. De entree bevat veel glas, is ’s avonds helder verlicht en een grote overkragende luifel bekroont het geheel.

De aan de weg gelegen prominente, gesloten kopgevels zijn goed geïsoleerd met een buitengevelisolatiesysteem. Door deze op een bijzondere manier te bekleden bezitten ze een passende nieuwe uitstraling en heeft elk flatgebouw door subtiel kleurgebruik een eigen identiteit. De bekleding van vijfhoekige, vlakvullende Ecoshapes is stoot- en slagvast, onderhoudsarm: een eigentijdse variant op minerale steenstrips. Het patroon en de kleur komen terug bij de nieuwe entree. Ter plaatse van de balkons zijn ter hoogte van de woonkamers doorzichtige panelen aangebracht tussen de balusters, die het zicht vanuit de woning op het maaiveld mogelijk maken. De panelen bestaan uit geperforeerde staalplaten, in hetzelfde patroon met vijfhoeken als de ecoshapes op de kopgevels en de entree. De perforatie is zo gekozen, dat een prachtig ruimtelijk effect ontstaat met ook ’s avonds een verrassende aanblik als het licht van binnen naar buiten valt.

<Projectoverzicht