Duurzame en circulaire
uitbreiding kantoor Salverda Bouw

Opdrachtgever: Salverda Bouw BV
Locatie: ‘t Harde
Oplevering: 2019

Duurzaam en circulaire uitbreiding kantoorgebouw
Het kantoor van Salverda Bouw wordt uitgebreid. Het bedrijf is de afgelopen jaren flink gegroeid en daardoor is een uitbreiding van het kantoorgebouw in ‘t Harde noodzakelijk. De uitbreiding bestaat uit twee fases. In de eerste fase bestaat uit een nieuwbouw gedeelte naast het bestaande kantoor. Deze nieuwbouw wordt met een atrium aan het bestaande gebouw verbonden en ontstaat een ruime nieuwe entree. In de nieuwbouw worden nieuwe vergaderruimten, een bedrijfsrestaurant en kantoorruimten gerealiseerd. Na de realisatie van de nieuwbouw wordt het bestaande kantoor aangepakt in fase 2. Het bestaande kantoor wordt opnieuw geïsoleerd en krijgt een nieuwe buitengevel.

Duurzaamheid en circulariteit staat centraal in het ontwerp van de uitbreiding van het kantoorgebouw. De klimaatbeheersing van het gehele kantoor zal ‘all-electric’ uitgevoerd worden. De huidige gasaansluiting wordt verwijderd en de benodigde energie wordt opgewekt doormiddel van een grote hoeveelheid PV-panelen. Van de opbouw van het casco tot aan de uiteindelijke vloer- en wandafwerking zijn zoveel mogelijk circulaire materialen en producten geselecteerd. Een zichtbaar circulair product is bijvoorbeeld de nieuwe buitengevel die bestaat uit ClickBrick gevelstenen. Het atrium krijgt rondom een houten wandbekleding. Deze bekleding is van Inlands Essenhout, afkomstig van de door ziekte gekapte bomen in de omgeving van Zwolle.

<Projectoverzicht