Showroom en kookstudio Alluance Group
Genemuiden

Opdrachtgever: Alluance Group/Groothuis Bouwgroep
Locatie: Genemuiden
Oplevering: 2019

Alluance Group heeft een nieuw kantoor gevestigd in Genemuiden. Het markante gebouw vormt een reactie op enerzijds de Sasdijk en anderzijds het Zwarte Water. Op een eigenzinnige wijze, met grote overstekken, is het de verbindende factor op een locatie die duidelijk twee gezichten kent. De beperkte ruimte op maaiveld maakt dat het hoofdvolume is opgetild en op een sokkel is geplaatst.

In deze sokkel zijn het magazijn en de werkplaats ondergebracht. Het opgetilde volume steekt uit boven de dijk en garandeert de zichtbaarheid van Alluance aan de Sasweg. Als reactie op de dijk helt het gebouw naar voren. Naar het water toe opent het gebouw zich, zowel qua volume als in de ruimtelijke beleving. Afhankelijk van de lichtinval verandert de gevel van kleur, waardoor het gebouw allure krijgt en aansluit op de dynamiek van het Zwarte Water.

Het ontwerp is onmiskenbaar geïnspireerd op het Braziliaans modernisme van onder andere architect Oscar Niemeyer. Het hoofdvolume biedt onderdak aan de kantoren, showroom en kookstudio met een weids uitzicht over het Zwarte Water.

Foto’s: Ewoud Rooks